Epilepsie bij honden

Is mijn hond verzekerd wanneer hij overlijdt?

Geplaatst op

Wanneer je favoriete huisdier overlijdt is dit vaak net zo erg als wanneer er een familielid overlijdt. Honden kunnen in het bijzonder zich echt een plekje in de familie toe eigenen. Afscheid nemen van een huisdier is dan ook een hele emotionele gebeurtenis. Je verliest een vriendje maar ook familielid voor het leven die veel warmte en gezelligheid in huis toevoegde. Om ook je favoriete huisdier een mooi afscheid te geven zijn er tegenwoordig hondenuitvaartverzekeringen. Zo heb je tegenwoordig speciale crematiecentra maar ook begraafplaatsen voor huisdieren. Zo heb je voor elk huisdier het passende afscheid. In dit artikel wordt uitgelegd hoe mensen een uitvaartverzekering of begrafenisverzekering kunnen afsluiten voor hun huisdier.

Het gepaste afscheid regelen

Voor elk huisdier is er een passend afscheid die bij dit lieve dier past. Zo zijn er verschillende opties voor de uitvaart, je kan kiezen voor een crematie of een begrafenis. Daarnaast wordt er vaak een afscheidsdienst georganiseerd door de familie zelf. Dit kan in het uitvaartcentrum zelf maar dit wordt in veel gevallen ook thuis gedaan waar het gezin wordt omringt door vrienden en familie die steunen in deze moeilijke tijd. Wanneer het huisdier gecremeerd wordt kan er gekozen worden voor een urn maar ook voor een uitstrooiing. Deze keuze ligt geheel bij het gezin zelf. Een urn kan een mooi aandenken aan het huisdier zijn maar je kan de as ook op verscheidene plekken uitstrooien.

Wanneer er gekozen wordt voor een begrafenis kan dit zelf worden gedaan in de tuin of het bos maar er zijn ook speciale begraafplaatsen waar het huisdier een eigen plekje krijgt. Zo kan het gezin op de begraafplaats de hond nog vaak komen herdenken. Denk wel om het feit dat wanneer je de hond in een openbare plek wil begraven je toestemming van de gemeente hebt. Dit is in sommige gemeentes namelijk verboden. Ook moet het dier op minimaal 1 meter in de grond zitten, zodat de kist of het dier niet aan de oppervlakte komt te liggen bij enorm slecht weer.

Welke kosten zijn aan de uitvaart verbonden?

Als het gezin ervoor kiest om hun huisdier zelf te begraven zitten hier geen prijskaartje aan vast. Een plekje op een dierenbegraafplaats kost wel geld maar dit hangt volledig af van de plek waar de hond komt te liggen en hoe groot de hond is.
Een crematie kost wel geld, dit hangt af of er gekozen is voor een individuele- of gezamenlijke crematie. Deze kosten liggen ongeveer tussen de 60 en 180 euro maar deze worden gedekt wanneer je een huisdierenverzekering hebt aangeschaft voor je huisdier.

De huisdierenverzekering

Voor je huisdier kun je een huisdierenverzekering aanschaffen. Deze verzekering dekt de kosten voor een crematie of begrafenis van uw hond bijna volledig. De dekking ligt tussen de 250 en 500 euro. Ze dekken de kosten van een urn, de vervoerskosten, de crematie zelf en de plek op de begraafplaats. De kosten van een huisdierenverzekering verschilt van 9 tot 12 euro in de maand met verschillende dekkingsgraden.

Gerelateerde berichten

Over ons

We houden je graag op de hoogte als het gaat over de gezondheid van honden. Lees onze blogs!

Contactgegevens

Via info @ epilepsiebijhonden.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden