Epilepsie bij honden

Is er speciaal voer voor honden met epilepsie?

Geplaatst op

Wanneer je hond epilepsie heeft is het heel lastig. Je wil graag dat je trouwe viervoeter gezond is. In deze blog informeren we je over welke voeding je aan je hond met epilepsie kunt geven. Lees snel verder en kijk hoe jij de beste baas voor je hond kunt zijn op dit gebied.

Speciale voeding, wel of niet?

Er zijn veel mensen die zich afvragen of een hond met epilepsie alles mag eten. Je kunt online een heleboel vinden over wat voeding met honden doet die lijden aan epilepsie. Natuurlijk is het niet zo dat alles wat er op internet staat ook werkelijk waar is. Daarom moet je ook altijd kijken naar de waarde van bepaalde teksten. Dit kun je herleiden aan de autoriteit van de webpagina bijvoorbeeld. Je kunt van alles tegenkomen, bijvoorbeeld dat er een speciaal voer gegeven moet worden dat hypoallergeen is. Dit soort diëten zijn volgens dierenartsen een mythe, normale brokvoeding wordt door hen in vele gevallen aangeraden.

Toch wel speciale voeding

Natuurlijk is op elke regel of advies wel een uitzondering te vinden. Deze komen wij tegen in het geval dat een hond met epilepsie kaliumbromide voorgeschreven krijgt. Dan moet je als baasje er op letten dat het dier niet te veel zout binnen krijgt. Dit kan al snel gebeuren wanneer je bijvoorbeeld op het strand loopt en de hond drinkt van het zeewater. Ook op verjaardagen kan het zo zijn dat kinderen stiekem de hond zoute snacks te eten geven. Je moet hier heel erg scherp op zijn en beter is het dan misschien om de hond in de aparte kamer onder te brengen wanneer het feest aan de gang is. Het is ook belangrijk om de reguliere voeding aan te passen op de medicatie, dus niet te veel zout in de voeding. 

Extra: epilepsie bij paarden

Een andere trouwe viervoeter, die geen poten maar benen heeft, is natuurlijk het paard. In tegenstelling tot epilepsie bij honden, is er bij paarden nog niet veel beschrijvend onderzoek gedaan naar deze ziekte. Mogelijk is normale voeding, ruw voer, aan te raden. En deze zo consistent mogelijk te houden. Op advies van een dierenarts is er de mogelijkheid hiervan af te wijken, zeker in combinatie met bepaalde medicijnen. Epilepsie behandelen bij verschillende dieren kan vragen om een andere aanpak. Stabiliteit en rust zijn factoren die altijd belangrijk voor ze zijn.

Gerelateerde berichten

Over ons

We houden je graag op de hoogte als het gaat over de gezondheid van honden. Lees onze blogs!

Contactgegevens

Via info @ epilepsiebijhonden.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden