Huisdiervriendelijke vloeren: welke je wel of juist niet moet kiezen

Heb je een huisdier dan wil je deze goed verzorgen en het beste van het beste bieden, zoals een comfortabele plek om te liggen. Je wilt echter ook dat je interieur huisdierproof is ingericht, zodat jij en je huisdier optimaal woonplezier ervaart. De keuze voor een vloer is in dat opzicht van groot belang, want niet alle vloeren zijn even huisdiervriendelijk. Daarom vind je hier een overzicht van welke vloeren wel en niet geschikt zijn.

Wel kiezen: gietvloeren

Gietvloeren zijn huisdiervriendelijke vloeren te noemen, die zowel dier als baasje in optimaal comfort voorzien. Vloercoating is wat dat betreft een voorbeeld van een type gietvloer dat als naadloze vloer is aan te merken. Deze vloeren zijn gemaakt van kunsthars en het naadloze oppervlak neemt warmte uit de omgeving aan. Het is voor je huisdier prettig om over een vlakke ondergrond te lopen en achter speeltjes aan te gaan. Geef je hond of kat een eigen plekje om te ontspannen en te slapen, zoals een mand of kussen, maar kijk niet vreemd op als je huisdier gewoon ergens op een gietvloer gaat liggen omdat het comfortabel aanvoelt.

Niet kiezen: hoogpolig tapijt

Hoogpolig tapijt is een typisch voorbeeld van een vloer die niet huisdiervriendelijk is te noemen. Je kat of konijn kan er bijvoorbeeld met de nageltjes in blijven haken en met een puppy loop je het risico dat er in gehapt wordt. Bovendien is het om je pup zindelijk te laten worden niet echt ideaal om hoogpolig tapijt in huis te hebben. Een plasje trekt in het tapijt en dat is lastig schoon te maken, waarbij je ook nog kans hebt dat de geur blijft hangen. Een gietvloer is daarentegen vochtbestendig, hoewel je het plasje natuurlijk niet moet laten liggen. Een hoogpolig tapijt heeft nog een nadeel, want als je huisdier verhaart, is het echt vervelend om alle losse haartjes te verwijderen. Zelfs als je stofzuigt, blijven er vaak nog haren vastzitten in een hoogpolig tapijt.

Pin It on Pinterest