Epilepsie bij honden

Dierenvoeding laten analyseren, waarom zou je dat doen?

Geplaatst op

Er zijn aardig wat bedrijven in Europa die zich bezig houden met de handel omtrent dieren. Er gaat ook vaak wat verkeerd, dat zien we elk jaar in het nieuws. De bio-industrie ligt onder vuur om goede redenen, want bij talrijke bedrijven is de situatie bedroevend. Vooral het gebrek aan ruimte en respect voor het welzijn van de dieren is stuitend. Om zelf als ondernemer niet mee te doen met dit systeem, kun je besluiten om de ruimte voor de dieren eens flink onder de loep te nemen. Daarnaast is er ook vaak wat mis met de voeding voor dieren. Dit laatste kunnen we voorkomen door een diervoeder analyse. In de blog nemen we je de voordelen hiervan met je door. Lees snel verder en bewaak het welzijn van je dieren.

Waarom is een diervoeder analyse belangrijk?

In diervoerder (waarvan je dus niet weet waar het vandaan komt als je net een nieuwe leverancier hebt, nog geen idee van de kwaliteit van het voer hebt) kunnen diverse gifstoffen en micro-organismen zitten. Dat is in veel gevallen schadelijk voor het welzijn lees de gezondheid van je dieren. En dat draagt natuurlijk een trieste ontwikkeling in zich. Met een analyse wordt er getest op een aantal zaken:

  • Aminozuren
  • Pesticiden, nitraat en nitriet
  • Schadelijke vetten
  • Gisten en schimmels
  • Bacteriën
  • Genetische modificatie

Ook de grondstoffen van de diervoeding kun je laten testen. Zo heb je een helder plaatje bij de producten die je aan je dieren voert.

Voor alle dieren een gezonde kost

Niet alleen in de bedrijvigheid rond veedieren is een analyse van de voeding wenselijk. Ook als het gaat om diervoeding voor huisdieren is een dergelijke analyse een must. Zo hoef je niet bang te zijn dat Fikkie giftig voer binnen krijgt om hem daarna dood bij de dierenarts achter te moeten laten. Natuurlijk kun je best vertrouwen hebben in een dierenvoedingproducent, maar wanneer je voeding via een andere leverancier koopt, is het best handig om eens te laten checken of het allemaal wel veilig is. Zeker eigenaren van een hondenpension kunnen zo veel ellende en ruzie met klanten voorkomen. Fikkie of Lizzy zijn veilig na zo’n analyse.

Over ons

We houden je graag op de hoogte als het gaat over de gezondheid van honden. Lees onze blogs!

Contactgegevens

Via info @ epilepsiebijhonden.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden